Aan het werk.

Sinds september vorig jaar (2017) huur ik werkruimte bij Microlab. Eerst een ‘dedicated desk’ en toen ik echt iets ging bouwen een studio, ook bij Microlab. Supertoffe plek, in het bruisende Strijp-S in Eindhoven. Dat betaalde ik van mijn spaargeld. Helaas begint daar het einde van in zicht te komen dus moet ik een nieuwe geldbron aanboren.

Lang ben ik huiverig geweest om ‘terug te vallen’ in oude werkzaamheden. Zoals te lezen bij Het Ontstaan vond ik de ultra-commerciële gedachten achter de meeste bedrijven niet iets waar ik achter sta. Nood breekt echter wet en daarbij: ik heb nogal wat geleerd over mezelf de afgelopen maanden. Ik kan een en ander beter plaatsen, dan wel relativeren.

Ik ga dus weer ‘gewoon’ werken en eerlijk gezegd heb ik er wel zin in! Weer met collega’s samen dingen doen, in plaats van alleen ploeteren.

Toen ik net ‘voor mezelf’ begon dacht ik dat het ideaal was maar het gras was toch niet zo groen. Alles heeft voor- én nadelen. Bovendien is de tijd om alleen ergens aan te werken beperkt. Op een gegeven moment moet je het samen gaan doen. Die tijd is gekomen en valt nu misschien wel mooi samen met mijn nieuwe baan.